Győzelem vagy Szibéria!

Vastüdő a Fészbúkon

Vastüdő on Facebook

Utolsó kommentek

  • Csk: @Ifjúsági Diabétesz Blog: Köszönjük! Reméljük, sikerült nyerni! (2014.11.19. 12:54) Továbbra is lejtőn
  • Ifjúsági Diabétesz Blog: majd legközelebb jobb lesz! mi se nyertünk sajnos, de utolsó fordulóban próbálunk egyet előzni! Ha... (2014.11.14. 12:26) Továbbra is lejtőn
  • Csk: @csuzlee495: Nincs semmi gond! :) Csapatunk történelméből idézve: "A VASTÜDŐ-n sem kellett sokat g... (2012.06.01. 23:23) Sértés
  • csuzlee495: @Csk: Bocsi, hogy csak most reagálok. Tényleg véletlenül jött a vastüdő. Nem is rátok gondoltam, ... (2012.06.01. 20:22) Sértés
  • sosemondd: Kalaplengetés, stand-up ovation, leborulás! Óriási volt, sajnálom, hogy kihagytam! Bravó, Csabi! ;) (2012.05.20. 20:09) Mint kés a vajban - Tornagyőztes a Vastüdő
  • Utolsó 20

No one likes us

Egy újabb klasszikus

2014.02.11. 15:08 Csk

Nem indult jól a meccsnap: a Csapat két játékosa is kiesett, így megint egy cserével estünk neki az FC Pöle-nek. Ellenfelünk csak a Grund FC-től szenvedett vereséget és még a Vastüdőnél is kevesebb gólt kapott. Eggyel több cseréje volt a fehér mezes csapatnak és első látásra még focizni is tudtak.

Balázs - Pali, Tusy - Áron, Csabi összeállítással vettük fel a harcot. Finoman fogalmazva nem nálunk volt többet a labda, de mivel zártan védekeztünk, így ellenfelünk támadásai megakadtak. Meglepő és egyben örömteli volt, hogy ilyen minőségi ellenfél ellen mennyi akciók volt. Ezek közül természetesen egyet sem tudtunk kihasználni, de igyekeztünk. Két vagy három olyan helyzetünk is akadt, ahol az átemelés után már csak centik hiányoztak a gólhoz. De hiányoztak... Hátul továbbra is jól tartottuk magunkat, Balázs védett egy párat, majd - miután rájöttünk, hogy ki kell hagynunk a középpályát - azonnal indított és ezzel a bátor lépéssel szinte mindig meg tudtuk lepni az ellenfelet.

A félidő vége felé Csabi időt kért, a spori Balázsra figyelt, aki az időkérés miatt nem dobta ki a labdát, így letelt a négy másodperc és közvetettel jött az FC Pöle. Sportszerűek voltak és nem rúgták kapura a labdát. Az időkérést - az eddigiektől eltérően - végre arra használtuk, amire kellett: Csabinak volt egy jó meglátása, amit szinte azonnal be is építettünk a támadásainkba. Azonban még így se sikerült gólt lőni.

A második félidő szinte ugyanúgy folytatódott, ahogy az első abbamaradt. Nyomott az ellenfél, mi védekeztünk és kontrákkal próbálkoztunk. Természetesen a középpályát most is kihagytuk, mert tiki-takával nem mentünk volna semmire. ...és milyen jó, hogy ezt tettük. Sokadszorra dobta fel Balázs a labdát, ami most meg is találta Áront, aki felhőfejessel a hosszúba csúsztatott (1-0). Addig se az FC Pöle-ről lehetett volna megmintázni a nyugodt ember szobrát, de a kapott gól után valóban idegesek lettek. Ez kellett nekünk, mert így már nem tudtak annyit a játékkal törődni! Csapatunk még egyet tekert a védekezés keménységén, így egy-egy láb mindig odaért. Feltűnően sokat tudtunk blokkolni, ha meg már az se ment, akkor Balázs tette a dolgát. Az idő előrehaladtával már nem is foglalkoztunk a labdatartással vagy a támadásvezetéssel, nekünk tökéletesen megfelelt a védekezés. Az utolsó két-három percre a fehér mezesek a kapust is lehozták, de már ez se segített rajtuk!

VT-barométer: 9.

„Egy újabb Vastüdő-klasszikussal lettünk gazdagabbak. A labda gömbölyű és mi már sokadjára bizonyítottuk be, hogyha koncentrálunk, akkor tőlünk jobb csapatokat is el tudunk kapni. Azt feltétlenül hozzá kell tenni, hogy ilyen kaliberű ellenfél ellen nem szokott ennyi helyzetünk, ziccerünk lenni, amit kihasználatlanul hagyunk. Ezt még tanulniuk kell a játékosoknak! Védekezésben csak a tőlünk megszokott magas színvonalon teljesítettünk. Nagy dolognak tartom, hogy két-három komoly zicceren kívül többet nem tudott kialakítani az FC Pöle. Az ilyen győzelmek sokkal édesebbek, mint a magabiztos nagyarányú sikerek és az ilyen meccsekből kell erőt meríteni a szürke hétköznapokra. Hajrá Vastüdő! - mondta az assistant manager. ”

Hajrá Vastüdő!

Vastüdő Sajtószolgálat

Szólj hozzá!

Címkék: téli bajnokság FC Pöle

A bejegyzés trackback címe:

https://vastudo.blog.hu/api/trackback/id/tr755809150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása