Győzelem vagy Szibéria!

Vastüdő a Fészbúkon

Vastüdő on Facebook

Utolsó kommentek

  • Csk: @Ifjúsági Diabétesz Blog: Köszönjük! Reméljük, sikerült nyerni! (2014.11.19. 12:54) Továbbra is lejtőn
  • Ifjúsági Diabétesz Blog: majd legközelebb jobb lesz! mi se nyertünk sajnos, de utolsó fordulóban próbálunk egyet előzni! Ha... (2014.11.14. 12:26) Továbbra is lejtőn
  • Csk: @csuzlee495: Nincs semmi gond! :) Csapatunk történelméből idézve: "A VASTÜDŐ-n sem kellett sokat g... (2012.06.01. 23:23) Sértés
  • csuzlee495: @Csk: Bocsi, hogy csak most reagálok. Tényleg véletlenül jött a vastüdő. Nem is rátok gondoltam, ... (2012.06.01. 20:22) Sértés
  • sosemondd: Kalaplengetés, stand-up ovation, leborulás! Óriási volt, sajnálom, hogy kihagytam! Bravó, Csabi! ;) (2012.05.20. 20:09) Mint kés a vajban - Tornagyőztes a Vastüdő
  • Utolsó 20

No one likes us

Bal-lábas meccset játszottunk

2015.12.09. 18:02 Csk

Kedd délután a Vastüdő – Bal-láb mérkőzéssel számunkra is elkezdődött az ELTE-BEAC téli bajnoksága. A korai időpont miatt sajnos nem volt cserénk, míg sárga mezes ellenfelünk 4+1-ben állt fel, de a találkozó alatt megérkezett a cseréjük.

Tapogatózó játékkal indult a meccs, de sajnos számunkra tartogatott egy kellemetlen meglepetést is. A Bal-láb játékosai sokat futottak és állandóan mozgásban voltak. Természetesen felvettük a tempót, de ez csak a védekezésben mutatkozott meg, mert támadásaink gyakorlatilag nem voltak. Ezek után várható volt, hogy előbb-utóbb homokszem fog kerülni a gépezetbe. Így is történt. Egy sárga mezes lecselezte magát az alapvonalig, majd erősen és pontosan középre centerezett, ahol érkezett a társa, aki megszerezte a vezetést (0-1). Kapusunk nem ért ki, védőnk nem ért oda, nem volt nehéz dolga a támadónak... és ha egy üzlet egyszer beindul... Mire feleszméltünk már kettővel mentek. Történt, hogy egy Bal-láb kiugratást még el tudtunk csípni, de az indításunkat visszaadtuk a feladónak, aki újra próbálkozhatott lövéssel, amibe a sárga mezes center nyakatekert mozdulattal beletette a lábát, amiről a labda a kapuban landolt. Még Fortuna is elpártolt tőlünk!

Felrémlett egy súlyos vereség képe is, de felálltunk és brusztoltunk tovább. Több helyzetet is ki tudtunk dolgozni, ezek közül a legközelebb akkor jártunk a gólhoz, amikor játékosunk bal spiccel elrúgta a labdát, az elment a kapus és centikkel a kapufa mellett is... Szezonnyitó forma.

Továbbra is sokat futottak a Bal-láb játékosai, de többé-kevésbé jól védekeztünk, ennek is köszönhető, hogy nem tudtak helyzetet, helyzeteket kidolgozni. Azonban jó lett volna, ha kettő másodperccel hamarabb van vége a félidőnek, ugyanis egy átlövésbe az egyik sárga mezes félig estében belekapott, a labda meg gellert és a jobb sarokba hullott (0-3).

A második félidőben ellenfelünk már nem igazán foglalkozott a védekezésével, míg mi hiába szereztünk labdát a félpályánál, ha tüdőkapacitásunk gátat szabott annak, hogy gyors, korszerű támadásokkal fejezzük be az akciót. Persze ehhez nem ártott volna, ha pontosabb passzokkal operálunk. A Bal-lábbal ellentétben nekünk igenis fontos volt a védekezés, így melóztunk is érte rendesen. Balázsnak ebben a periódusban már több dolga akadt és végül csak egy gólt tudtak hozzátenni az eddigiekhez (0-4).

A mérkőzés végére egy apró örömmorzsa nekünk is jutott: Tusy felpasszolta Palinak a labdát (bár Csabi nagyon kérte a túloldalon, ezzel el is vonta a védők figyelmét!), aki továbbemelte az üres zónába a lasztit, ahol érkezett Áron és pontos, precíz jobb sarkos lövésével szépítettünk (1-4). Legalább egy becsületgólra futotta!

VT-barométer: 5.

„Ezzel a mérkőzéssel számunkra is elkezdődött a felkészülés a tavaszi idényre. Eddig megterhelő konditermi edzésekkel készültünk, ami láthatóan ott van még a lábakban, de bízom benne, hogy fokozatosan egyre többet és többet tudunk majd melózni. Ellenfelünk ma jobban játszott és megérdemelten nyert, de ilyenkor az edző elgondolkozik azon is, hogy milyen a mérkőzés lefolyása, ha nincs az elején az a kétperces rövidzárlat... Hajrá Vastüdő!” – mondta az assistant manager.

Köszönjük G részvételét!

Hajrá Vastüdő!

Vastüdő Sajtószolgálat

Szólj hozzá!

Címkék: hírek beszámoló tájékoztató vereség szurkolók téli bajnokság Bal-láb

A bejegyzés trackback címe:

https://vastudo.blog.hu/api/trackback/id/tr658152238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása