Győzelem vagy Szibéria!

Vastüdő a Fészbúkon

Vastüdő on Facebook

Utolsó kommentek

  • Csk: @Ifjúsági Diabétesz Blog: Köszönjük! Reméljük, sikerült nyerni! (2014.11.19. 12:54) Továbbra is lejtőn
  • Ifjúsági Diabétesz Blog: majd legközelebb jobb lesz! mi se nyertünk sajnos, de utolsó fordulóban próbálunk egyet előzni! Ha... (2014.11.14. 12:26) Továbbra is lejtőn
  • Csk: @csuzlee495: Nincs semmi gond! :) Csapatunk történelméből idézve: "A VASTÜDŐ-n sem kellett sokat g... (2012.06.01. 23:23) Sértés
  • csuzlee495: @Csk: Bocsi, hogy csak most reagálok. Tényleg véletlenül jött a vastüdő. Nem is rátok gondoltam, ... (2012.06.01. 20:22) Sértés
  • sosemondd: Kalaplengetés, stand-up ovation, leborulás! Óriási volt, sajnálom, hogy kihagytam! Bravó, Csabi! ;) (2012.05.20. 20:09) Mint kés a vajban - Tornagyőztes a Vastüdő
  • Utolsó 20

No one likes us

Okos játék, magabiztos győzelem

2011.11.22. 01:52 Csk

Hétfő este a GEK ellen lépett pályára Csapatunk, amely számára létfontosságú volt a győzelem. Tavaly már játszottunk a hárombetűs formáció ellen, így volt elképzelésünk arról, hogy mit játszhatnak. Sajnos Peti még mindig beteg, Zoli sérülése nem jött rendben, így rájuk nem számíthattunk. G és Wundi kijött szurkolni, amit ezúton is köszönünk!

Balázs - Pali - Branko, Vércse - Csabi ötösfogattal indítottunk, Bö és Tusy a kispadról várták a cserét. Tapogatózással kezdődött a mérkőzés, átadtuk az irányítást az ellenfélnek és vártuk a kedvező alkalmat. Hátul és középpályán jól muzsikáltunk, így csak idő kérdése volt, hogy mikor tud Csapatunk a megszerzett labdával a GEK kapujának irányába indulni. Erre nem kellett sokat várni... Hátul labdát szereztünk, ezzel indítottuk Csabit, aki felemelte Vércsének a labdát (több játékos agyán átfutott a következő gondolat: „Ezt miért kellett?”), aki szerencsére tökéletesen vette át és a hosszúba továbbította a lasztit (1-0). A vezetéstől megnyugodtunk, ellenfelünk megpróbálta felpörgetni a játékot, de ellentámadásaink több veszélyt rejtettek. Egyik ilyen ellentámadásunk után szöglettel jöttünk, amit életesen a kapu elé lőtt és a röviden tartózkodó ellenfél saját kapujába csúsztatta a labdát - öngól (2-0). Ettől egy kicsit padlóra került a GEK, de a mi játékunk agresszivitása is enyhült, így ennek köszönhetően egy szépen kijátszott akció végén összejött a szépítés (2-1). Nem törtünk meg, mert szinte a következő labdaszerzést követően megindult Pali, aki a kifutó kapus felett a hálóba emelt (3-1). Megnyugtató előny... Az első félidő végéig Balázsnak még kétszer nagyot kellett védenie, de összességében magabiztosan vonultunk szünetre.

A második játékrészben tudtuk, hogy a GEK-nek jönnie kell, így bíztunk abban, hogy lesz egy pár labdaszerzésünk és megugrásunk. Több lehetőségünk is volt, de nem sikerült növelni az előnyt, így a fodbal örök törvényszerűsége igazolódott be: ellenfelünknek sikerült a labdát a hatoson belülre juttatni, ami pont elment két védőnk között, a csatár sarokkal a kapuba továbbította a bogyót (3-2). Felpörögtek az események! A GEK már a mi térfelünkön megpróbált letámadni, kevés sikerrel. A kezdeményezés továbbra sem kenyerünk, de így több alkalmunk van rá, hogy labdát szerezzünk a félpályán és helyzeteket alakítsunk ki. Csabi ezt tökéletesen kivitelezte, így megdupláztuk az előnyünket (4-2). Csabi mással is észrevetette magát, hiszen eltalálta az ellenfél egyik játékosának bokáját: jogosan kapta meg a 2 percet. Kemény időszak elé néztünk! Ennek ellenére a pályán maradó védelmi hármasfogat: Bö, Branko, Pali tökéletesen oldották meg a helyzetet. Balázs pedig fantasztikus védéseket mutatott be: egy támadáson belül két ziccert is hatástalanított! Talán itt éreztük először, hogy ezt a meccset be tudjuk húzni... Kiegészültünk, így újra több labdát tudtunk szerezni, egy ilyennel Vércse megindult, a kapust is kicselezte, de a kapuba már Csabi továbbította a labdát (5-2). A végére is maradt egy gól, ami nem osztott, nem szorzott, csak a gólarányunkon javított: Tusy lekészített labdáját Vércse külsővel a rövid sarokba vágta (6-2). Ilyen arányban is megérdemelten nyertünk!

A mérkőzés legjobb Vastüdő játékosa: Vércse.

Köszönöm a fiúknak ezt az estét! Ebben a szezonban ez volt az eddigi legjobb meccsünk, bízom benne, hogy a következő alkalommal innen folytatjuk! Tökéletesen valósítottuk meg a megbeszélt taktikát. Balázsnak volt egy pár védése és elől végre valahára a kaput eltaláló lövések döntő többsége gól lett. Sajnálom, hogy néhány alkalommal elkapkodtuk a befejezéseket, így sikerült kétszámjegyű kaput el nem találó lövési mutatót produkálnunk. Védekezésünk ma egészen rendben volt (ezzel eddig sem volt nagy probléma) és támadásban is sokat mutattunk. Este még ünneplünk, de holnaptól már csak a Grund FC elleni meccsre koncentrálunk, mert még csak az út felén járunk. Így, hogy ők kikaptak, mi nyertünk - bár még nem tudom a többi eredményt - továbbra is a saját kezünkben van a sorsunk. Győzelem vagy Szibéria! Hajrá Vastüdő! - nyilatkozta a mérkőzés után a manager.

Jövő héten szeretettel várjuk a Szurkolóinkat (Szükség van rátok!) a meccsre és az azt követő már hagyományosnak tekinthető bankettra!

Reméljük, hogy nem kell Szibériába utazni!

Vastüdő Sajtószolgálat

Szólj hozzá!

Címkék: beszámoló

A bejegyzés trackback címe:

https://vastudo.blog.hu/api/trackback/id/tr543402500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása