Győzelem vagy Szibéria!

Vastüdő a Fészbúkon

Vastüdő on Facebook

Utolsó kommentek

  • Csk: @Ifjúsági Diabétesz Blog: Köszönjük! Reméljük, sikerült nyerni! (2014.11.19. 12:54) Továbbra is lejtőn
  • Ifjúsági Diabétesz Blog: majd legközelebb jobb lesz! mi se nyertünk sajnos, de utolsó fordulóban próbálunk egyet előzni! Ha... (2014.11.14. 12:26) Továbbra is lejtőn
  • Csk: @csuzlee495: Nincs semmi gond! :) Csapatunk történelméből idézve: "A VASTÜDŐ-n sem kellett sokat g... (2012.06.01. 23:23) Sértés
  • csuzlee495: @Csk: Bocsi, hogy csak most reagálok. Tényleg véletlenül jött a vastüdő. Nem is rátok gondoltam, ... (2012.06.01. 20:22) Sértés
  • sosemondd: Kalaplengetés, stand-up ovation, leborulás! Óriási volt, sajnálom, hogy kihagytam! Bravó, Csabi! ;) (2012.05.20. 20:09) Mint kés a vajban - Tornagyőztes a Vastüdő
  • Utolsó 20

No one likes us

Bearanyoztuk az estét

2011.05.02. 23:55 Csk

Ma este a szokásos helyen újra pályára lépett Csapatunk. Ellenfelünk a tabella közepéhez tartozó Szépfiúk FC volt. Sajnos megint nem tudtunk teljes létszámban kiállni, de legalább - a Raubkopie elleni meccshez képest - voltak védőink. Tökéletes futballidőben vágtunk neki a mérkőzésnek. A Csapat a kezdés előtt egy rögtönzött taktikai megbeszélést is tartott, aminek - így utólag - megvolt a létjogosultsága.

Balázs - Wundi, Pali - Branko, Zoli összeállítással kezdtünk, az oldalvonal mellett Bö és Tusy várta a lehetőséget. Tapogatózó játékkal indított mind a két csapat, bár a védelmünket sikerült megbontani, így vagy háromszor üresen kapta a labdát a Szépfiúk bal oldali támadója, de a lehetőségeket nem tudta kihasználni. Többször körbelőtték a kapunkat, de egyik sem volt igazán veszélyes. Eközben játékosaink kontrákkal operáltak. Az idő előrehaladtával átvettük a mérkőzés irányítását, néhány helyzetet is kidolgoztunk, valamint kapufát is lőttünk. Érett a gól... Egy kontrát megakadályozott az ellenfél, de a gyorsan elvégzett taccsra nem tudtak időben reagálni, így a Wundi által belőtt labdára üresen érkezett és nem hibázott (1-0). A kapott gól sokként hatott, mert egy percen belül Wundi labdát szerzett az ellenfél térfelén és higgadtan a jobb alsóba helyezett (2-0). Rögtön ki is kérte az idejét az ellenfél csk-ja. A taktikai megbeszélésen elhangzottak - szerencsére - nem hatottak, mert mi maradtunk fölényben, de komoly gólszerzési lehetőségünk nem volt.

A második félidő is mezőnyjátékkal indult, de látható volt, hogy sokkal nagyobb fordulatszámon pörög az ellenfél, szinte nekünk estek. Jól álltuk a sarat és vártuk a megfelelő kontralehetőséget. Néhányszor csak az utolsó passzokon múlt, hogy nem alakítottunk ki helyzetet. Az ellenfél támadása nem akart abbamaradni, így már szinte a hatos vonalán védekeztünk, de így is sikerült a szépítés (2-1). Sajnos csak centiken múlt, hogy Tusy nem ért bele a labdába... Még a félidő ¾-e hátravolt. Azonban, amit ezek után nyújtottunk az emberfeletti volt. Történelmünk aranylapjaira kívánkozik! Álltuk a rohamokat, igazi catenacciot mutattunk be. Ilyen védekezést utoljára még 5+1-ben sikerült produkálnunk. Bár egyszer megfagyott a vér az ereinkben, amikor Bö felszabadítás gyanánt bődületesen eltalálta a keresztlécet... Utólag megtudtuk, hogy így szerette volna indítani magát. Természetesen az idő előrehaladtával a feltolt védekezéssel szemben több kontrát is végig tudtunk vinni, de néhányszor csak centiken múlott a harmadik gólunk. Védekezésünk pedig továbbra is tökéletes volt. A vége előtt kb. három perccel, azonban a Szépfiúk FC támadója egy az egyben vitte kapusunkra a labdát, de Balázs eszén nem tudott túljárni. Földöntúli bravúr volt! Ekkor már éreztük, hogy megvan a győzelem. Az utolsó percekben pedig az ellenfél kapujánál tartottuk a labdát, több szögletet is kiharcoltunk: hiába az évek és a rutin! A kék mezesek erejéből pedig másra nem futotta.

A mérkőzés legjobb Vastüdő játékosa: Balázs.

Büszke vagyok a srácokra! Ez egy hatalmas mérkőzés volt! Erre még évek múlva is fognak emlékezni azok, akik ezt a védekezést bemutatták. Jól kezdtük a meccset, persze volt egy-két hibánk, de sikerült fokozatosan átvenni az irányítást. A két perc, két gól ciklus pedig hatalmas volt. Ebben a két gólban Wundi elévülhetetlen érdemeket szerzett. A helyzetfelismerése és a labdaszerzése egész egyszerűen tanulhatatlan, erre születni kell. Persze most úgy látszik, hogy csak őt emelem ki. Ez nem így van, mert amit a CSAPAT ma bemutatott védekezésben azt talán utoljára a bitumenes pályán láttuk a Pindúrok Pandúrok ellen. Szinte soha nem maradtunk le az emberről, szinte csak kiszolgáltatott helyzetekből tudtak lőni. Ha más lehetőség nem volt, akkor középről tíz méteres távolságokból. Onnan viszont Balázsnak nem nagyon lehet gólt rúgni. Amire különösen büszke vagyok, hogy mindenki a másikért harcolt. Mindig kisegítettük egymást, így a technikásabb ellenfél nem tudott mit kezdeni velünk. Persze jó lett volna még egy-két csere, mert eléggé elfáradtunk a végére, de a győzelem és az érte kapott három pont mindenért kárpótol. Sajnos jövő héten szabadnaposak vagyunk, de megyünk tovább a megkezdett úton. Ugyanis most már minden meccsen a „Győzelem vagy Szibéria!” jelszóval kell pályára lépnünk, hogy alattunk húzzák meg azt a bizonyos vonalat. Hajrá Vastüdő! - nyilatkozta a manager.

Jövő héten NINCS meccs! Viszont szabad a pálya, így lehetőségünk van arra, hogy egy átmozgató edzésre birtokba vehettük a zöld gyepet.

Ismert eredmények: Reaktivált Gének - Grund FC 5:2, Iron FC - El Nino 5:2 (vagy valami hasonló, de az biztos, hogy az Iron nyert), Aljas HFC - Raubkopie 1:1.

Hajrá Vastüdő!

Vastüdő Sajtószolgálat

2 komment

Címkék: beszámoló

A bejegyzés trackback címe:

https://vastudo.blog.hu/api/trackback/id/tr522873133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csk 2011.05.03. 00:28:40

Mi az hogy! Fenomenális volt!:D
süti beállítások módosítása