Győzelem vagy Szibéria!

Vastüdő a Fészbúkon

Vastüdő on Facebook

Utolsó kommentek

  • Csk: @Ifjúsági Diabétesz Blog: Köszönjük! Reméljük, sikerült nyerni! (2014.11.19. 12:54) Továbbra is lejtőn
  • Ifjúsági Diabétesz Blog: majd legközelebb jobb lesz! mi se nyertünk sajnos, de utolsó fordulóban próbálunk egyet előzni! Ha... (2014.11.14. 12:26) Továbbra is lejtőn
  • Csk: @csuzlee495: Nincs semmi gond! :) Csapatunk történelméből idézve: "A VASTÜDŐ-n sem kellett sokat g... (2012.06.01. 23:23) Sértés
  • csuzlee495: @Csk: Bocsi, hogy csak most reagálok. Tényleg véletlenül jött a vastüdő. Nem is rátok gondoltam, ... (2012.06.01. 20:22) Sértés
  • sosemondd: Kalaplengetés, stand-up ovation, leborulás! Óriási volt, sajnálom, hogy kihagytam! Bravó, Csabi! ;) (2012.05.20. 20:09) Mint kés a vajban - Tornagyőztes a Vastüdő
  • Utolsó 20

No one likes us

Magabiztos győzelem egy idegesítő csapat ellen

2009.11.20. 01:30 Csk

Újabb mérkőzésre készült csapatunk. Leendő ellenfelünk a tabella 10. helyén álló Bagatell nevű együttes volt. Heni és Bogi képviselte Szurkolótáborunkat (Köszönjük!). A meccs előtti bemelegítésnél együtt dolgozott a Csapattal új igazolásunk, Németh Tamás. A felvezetőben már említettük, hogy Zsolti nem tudott megjelenni, így Rácz Laci védte kapunkat. Ebben a bajnoki évben először négy cserével tudott kiállni a Tüdő. Az égiek is kegyesek voltak hozzánk, tavaszias időben kezdődhetett a mérkőzés.

Laci - Gorán - Pali - Branko, Zoli - Wundi hatosfogat vetette bele magát a küzdelembe. Szurkolóinknak nem kellett sokat várniuk a gólra. Gorán előretört - ezzel megbontotta az ellenfél védekezését - és egy összjáték után a kapuba passzolta a labdát (1-0).

A fiúk lendületben maradtak, bár a védelem néha hajmeresztő hibákat vétett, azért sikerült tovább növelni az előnyt. Csabi - jó szokásához híven - labdát szerzett, belerúgott, amiből így gól lett (2-0).

Sajnos nem tudtuk csökkenteni a védekezési hibák számát, aminek eredménye az lett, hogy szépített az ellenfél. Történt, hogy egy kapu elé lőtt labdára a Bagatell játékosa hamarabb érkezett és neki nem okozott gondott Laci mellett a hálóba lőni (2-1). Gólörömük vonatozásban teljesedett ki, amivel kivívták Csapatunk játékosainak és Szurkolóinak haragját. Úgy tettek, mintha VB-t nyertek volna.

A kapott gól felébresztette a társaságot. Csökkent a védekezési hibák száma és ennek eredményeképpen a középpályán meddő mezőnyfölénybe tudtunk kerülni. Az első félidő utolsó percében a félpálya közelében elvégzett bedobást Branko szépen kapott vissza Palitól, amit azután mesterien nyesett a hálóba (3-1). Ezután rögtön megszólalt a spori sípja. Nagyon jókor lőttük a gólt!

A második félidő úgy kezdődött, ahogy az első végződött. Mégpedig Vastüdő góllal! A középkezdést követően Wundi kapura rúgta a labdát, ami a meglepődött kapus mellett a hálóban kötött ki (4-1). Demoralizáló gól volt! Ekkor már a Szurkolók is biztosak voltak benne, hogy ez a meccs is megvan.

Végre teljesen átvettük a meccs irányítását. Tomi a középpályán bemutatott néhány remek cselt, majd egy erős lövést küldött kapura. Az ellenfél portásának esélye sem volt, így már 5-1 lett a meccs állása.

A fiúk nem adták alább. Wundi egyéni alakítása és a kapus átemelése után Gorán a gólvonal környékén belepiszkált a lasztiba és ezzel megszerezte önmaga második gólját (6-1).

Ezen eredmény tudatában a védekezésre figyelő (néha hajmeresztő hibákat vétő) Tusy is egyre többször merészkedett az ellenfél kapuja elé. Egy ilyen merészkedés után, a kibrusztolt labdát kapura lőtte, ami - Wundi segítségével (beállt a kapus elé, aki így nem látta a labdát) - a hálóba vánszorgott (7-1). A gólszerzőt földöntúli boldogság töltötte el, hiszen a Tüdő ELTE-Lágymányos bajnokságának történelmében két öngól után végre sikerült az ellenfél kapujába is betalálni.

A maradék időben még egy óriási Bagatell kapufa borzolta Szurkolóink idegeit. Valljuk meg ez a lövés gólt érdemelt volna, de Laci kiimádkozta a pipából.

A végeredmény 7-1, ez önmagáért beszél!

Az új igazolásunk néha fölösleges cselekbe bonyolódott, szoknia kell a társakat. Azonban az látszik, hogy idővel hasznos csapattaggá válhat. Csak így tovább, Tomi!

Rácz Lacinak újra köszönjük, hogy önzetlenül kisegített minket!

Csak így tovább FIÚK! Jövő héten újabb győzelmet vár a Tüdő közönsége!

Szolgálati közlemény:

a mérkőzés utáni szokásos megbeszélésen Wundi felvetette, hogy tudna szerezni pályát (Örs vezér tere környékén, 500-700 ft/fő) és így kb. 1,5 órát focizhatnák akkor is, amikor nincs bajnokság (január-február). A jelen lévő tagok a csütörtöki napot szavazták meg 7 órás kezdéssel. Szeretnénk, hogy Csapatunk nem pesti lakosai is eljönnének ezekre az összetartásokra! Reméljük, hogy ez az időpont így Zsoltinak és Goránnak (esetleg Petinek) is megfelel! Természetesen Wundi tovább érdeklődik, jövő héten többet mondhat!

Vastüdő Sajtószolgálat

2 komment

Címkék: hírek beszámoló tájékoztató

A bejegyzés trackback címe:

https://vastudo.blog.hu/api/trackback/id/tr651538522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Böhse Onkel 2009.11.20. 08:27:59

Hát csak gratulálni tudok!CSAK A TÜDŐ!!!

pé_17 2009.11.20. 09:33:02

Gratula! Akkor most már "csak" három meccset kell nyerni! :)
süti beállítások módosítása