Győzelem vagy Szibéria!

Vastüdő a Fészbúkon

Vastüdő on Facebook

Utolsó kommentek

  • Csk: @Ifjúsági Diabétesz Blog: Köszönjük! Reméljük, sikerült nyerni! (2014.11.19. 12:54) Továbbra is lejtőn
  • Ifjúsági Diabétesz Blog: majd legközelebb jobb lesz! mi se nyertünk sajnos, de utolsó fordulóban próbálunk egyet előzni! Ha... (2014.11.14. 12:26) Továbbra is lejtőn
  • Csk: @csuzlee495: Nincs semmi gond! :) Csapatunk történelméből idézve: "A VASTÜDŐ-n sem kellett sokat g... (2012.06.01. 23:23) Sértés
  • csuzlee495: @Csk: Bocsi, hogy csak most reagálok. Tényleg véletlenül jött a vastüdő. Nem is rátok gondoltam, ... (2012.06.01. 20:22) Sértés
  • sosemondd: Kalaplengetés, stand-up ovation, leborulás! Óriási volt, sajnálom, hogy kihagytam! Bravó, Csabi! ;) (2012.05.20. 20:09) Mint kés a vajban - Tornagyőztes a Vastüdő
  • Utolsó 20

No one likes us

Hihetetlen mérkőzésen fantasztikus győzelem

2009.11.06. 00:20 Csk

Csapatunk számára az ősz rangadója következett, ugyanis a listavezető és 100%-os Pindúr Pandúrok ellen kellett felvenni a harcot. Szerencsére Wundi is meg tudta oldani, hogy velünk legyen ebben a csatában. Törzsszurkolóink most is képviseltették magukat (Heni és Bogi), ezúton is köszönjük. Csapatvezetőnk a mérkőzés előtt mindenkinek elmondta a taktikát, ebben segítségére volt, hogy anno Bövel feltérképezték az ellenfelet.

Az időjárás kegyes volt a csapatokhoz, így futballra tökéletesen alkamas időben kezdődhetett a Derby. Külső szemlélő is észrevehette, hogy a Pindúrok is tartottak a Tüdőtől, mert megpróbáltak visszahúzódni saját térfelükre és kontrára akartak játszani. A meccs előtt megbeszéltekhez mindenki tartotta magát, különösen Pali, aki árnyékként követte az ellenfél Olléját.

A fiúk hátul jól öntötték a betont, igazi catenacciot bemutatva, elöl pedig az egy szem  csatárunk - szokásosan - megtartotta a labdát. Rögtön az első valamire való kapuralövésünk vezetést eredményezett, amit még sikerült megfejelnünk kettővel (két távoli lövésből és egy szépen kidolgozott akcióból születtek a gólok). Természetesen mindegyiket a mi Váczizénk lőtte. 3-0! Hihetetlen kezdés!

A Pandúroknak ezek után nem volt más választásuk, támadniuk kellett. A helyzetek nagy részét megúsztuk, a kapufa velünk volt, de így is sikerült szépíteniük. Történt, hogy egy szöglet utáni kavarodásban az egyik Pandúr rosszul találta el a labdát, ami így becsapta kapusunkat és a hálóba vánszorgott. A félidő végén kaptuk a gólt, így "csak" 3-1-es vezetéssel vonultak a csapatok a nem létező öltözőbe.

A második játékrész ugyanott folytatódott, ahol az első abbamaradt. Pandúrok támadtak, Vastüdő védekezett és kontrára játszott. Sajnos a nyomásnak meg is lett az eredménye, az ellenfél feljött egy gólra (3-2). Csapatunk azonban nem esett kétségbe és szinte postafordultával érkezett a válasz Wundi (ki más?) révén (4-2).

A játék irama azonban nem csökkent, mert a Pindúrok nem hagyták annyiban a dolgot. Megint sikerült egy góllal közelebb kerülniük Csapatunkhoz (4-3). 

Az ellenfél mindent egy lapra feltéve támadott, de Branko labdát tudott szerezni, végigvitte és bevarrta (5-3). Még szinte meg le sem nyugodtak a kedélyek, amikor Wundi kibrusztolt egy helyzetet, majd önzetlenül Bö elé tálalt, akinek nem okozott gondott az üres kapuba gurítani (6-3). Ekkor érezhető volt pályán belül és kívül, hogy az ellenfél lélekben feladta, de becsületből nem vettek vissza.

Ennek sajnos meg is lett az eredménye. Egy az alapvonal közeléből, élesen belőtt labdába Tusy szerencsétlenül ért bele, így az a hálóban kötött ki (6-4). A Pindúrok előtt újra felcsillant az egyenlítés reménye, ennek érdekében hatalmas erőket mozgósítottak. Zsolti kapusunk fantasztikus védéseivel tartottuk a kétgólos előnyt. Csapatunk tagjai a pályán bíztatták egymást, a manager (rekedtre ordítva magát) a pályán kívülről.

Az utolsó előtti percben egy távoli lövést eresztett meg az egyik Pandúr, amit kapusunk elképesztő reflexszel a kapufára tolt, azonban a labda a gólvonal környékére esett és ezt a bíró megadta (kívülről nem lehetett megítélni, játékosaink egy része szerint bent volt, Zsolti viszont állítja, hogy teljes terjedelmében nem került a gólvona mögé a laszti). 6-5.

Csapatunk tagjaiban és szurkolóiban felmerült, hogy elveszíthetünk két pontot. Azonban a játékosok profizmusára vall, hogy az utolsó percben már nem engedték a kapu közelébe a Pindúrokat. Minden labdát "El a kaputól!" jelszóval rúgtunk ki. Sikeresen kibekkeltük a maradék időt!

Így a Vastüdő történelmének egyik legnagyobb győzelmét arattuk (az őskorban játszott LG-Curmisag elleni győzelem volt ehhez mérhető)!

Természetesen kiemelhetjük Váczizét (4 gól+1 gólpassz) vagy Zsoltit, de ma a CSAPAT alkotott nagyot! Mindenki átérezte a mérkőzés jelentőségét, így már vesztett pontok tekintetében is mi vagyunk a legjobbak!

"Történelmünk egyik legnagyobb győzelmét arattuk. Köszönöm az egész Csapatnak, hogy ilyen lelkesedéssel álltak ehhez a mai meccshez! Bárkit ki tudnék emelni, de most inkább a CSAPAT-ot magasztalom és a maradék öt meccsen ilyen teljesítményt kell nyújtanunk! Sajnos most a meghatottságtól többet nem tudok nyilatkozni. Mégegyszer köszönöm!" - így vélekedett a sípszó utáni pillanatokban a manager.

A következő hétig Szibériát jegeljük, de senkinek sem szabad elszállnia ettől az eredménytől, mert a Zuzu Petals FC ellen ugyanilyen lelkesedést és játékot várunk el csapattól!

Szép volt FIÚK!

Hajrá Tüdő!

A képeket, amint lehet töltjük fel a honlapra. Természetesen izgalommal várjuk webdesingerünk megígért ajándékát!

Vastüdő Sajtószolgálat

1 komment

Címkék: hírek beszámoló tájékoztató

A bejegyzés trackback címe:

https://vastudo.blog.hu/api/trackback/id/tr141503919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pé_17 2009.11.06. 09:27:01

Gratula az egész csapatnak! Sajnálom, hogy kimaradtam ebből a győzelemből, de majd jövő héten pótoljuk! :)
süti beállítások módosítása